Home Over SD op Weg Pilots Partners Actueel Contact

Opsteker van New Mobility Foundation & Elevent Floawers Foundation

SD Op Weg ontvangt bijdrage voor delen van kennis & ervaring

Vrijdag 24 mei heeft Jos Rijk namens Mobiliteitsplatform SD Op Weg weer een mooie bijdrage ontvangen. Tijdens de ‘Goodgoan Tocht’ op de Veluwe werd de cheque symbolisch overhandigd door Jan Peter Balkenende, voorzitter van New Mobility Foundation. Samen met Eleven Floawers Foundation overhandigen zij SD Op Weg dit bedrag voor het verspreiden en delen van de kennis en ervaring die wordt opgedaan om daarmee vergelijkbare initiatieven op andere plekken in Nederland te ondersteunen.
SD Op Weg bedankt Jan Peter Balkenende en Geert Jan Baan van de New Mobility Foundation en de Eleven Floawers Foundation voor deze mooie bijdrage!

Balkenende overhandigt cheque voor mobiliteit op Schouwen-Duiveland

SD Op Weg ontvangt € 10.000 van New Mobility Foundation

Dinsdag 9 april overhandigde Jan Peter Balkenende, voorzitter van New Mobility Foundation, een cheque van € 10.000 aan het Mobiliteitsplatform SD Op Weg. SD Op Weg ontvangt deze bijdrage voor de verdere opstart en inrichting van het nieuwe mobiliteitsplatform op Schouwen-Duiveland.

De bijdrage aan SD Op Weg

Het bestuur van de New Mobility Foundation besloot SD Op Weg te steunen omdat dit project de mobiliteit en daarmee de zelfredzaamheid en gezondheid van kwetsbare groepen op Schouwen-Duiveland bevordert. De innovatieve en duurzame werkwijze waarop deze doelstellingen gerealiseerd wordt speelt daarbij een belangrijke rol.

Rode Kruis Schouwen-Duiveland zet schouders eronder

Doorstart pilot elektrische auto Duinen van Haamstede

De elektrische auto bij Duinen van Haamstede gaat weer rijden! Bij gebrek aan chauffeurs stond de buurtauto enige tijd stil. Maar inmiddels is het project nieuw leven ingeblazen. Het Rode Kruis afdeling Schouwen-Duiveland is, met steun van de bewonerscommissie van de Duinen van Haamstede en Energie Werkt voor SD, de trekker van de doorstart van dit mooie project. Een aantal partijen ondersteunt het project, waaronder Zeeuwland, Albert Heijn en camping de Julianahoeve. De bewoners van Duinen van Haamstede zijn zeer verheugd met deze doorstart!

Initiatief positief ontvangen in Brouwershaven

Start pilot deelauto’s Zeeuwland

Op 6 februari organiseerde de stadsraad in Brouwershaven een Mobiliteitsavond. Naast presentaties over het huidige OV aanbod en een doorkijk naar een toekomst met zelfrijdend vervoer, presenteerde SD Op Weg het plan van Zeeuwland om elektrische auto’s te gaan delen in Zierikzee, Kerkwerve en Brouwershaven. We lieten zien dat de inwoners van Schouwen-Duiveland samen 81 miljoen per jaar (!) uitgeven aan auto’s. En die auto’s staan 90% van de tijd stil. Als we elektrische voertuigen gaan delen, kan dat een stuk goedkoper, en daarnaast duurzamer en gemakkelijker. Ten slotte krijgen we dan een hoop ruimte terug in onze dorpen en steden. Na goede vragen uit de zaal ontstond er een leuk gesprek dat werd voortgezet tijdens de pauze én de borrel. SD Op Weg gaat samen met Zeeuwland, stadsraad Brouwershaven, autobedrijf Slager én stichting Duurzame Mobiliteit Zeeland proberen om de pilot in Brouwershaven vorm te geven.

Home 13
concept en realisatie: buro111