Home Over SD Op Weg Pilots Partners Actueel Contact

Pilot #2: Elektrische Auto Duinen van Haamstede

Ouderenvervoer over het hele eiland

De elektrische auto bij appartementencomplex De Duinen van Haamstede is een oorspronkelijk initiatief van Energie Werkt Schouwen-Duiveland (EWSD). Met de elektrische auto kunnen bewoners van appartementencomplex De Duinen van Haamstede, veelal ouderen, worden vervoerd over het hele eiland.

Bij gebrek aan chauffeurs stond de buurtauto enige tijd stil. Maar inmiddels is het project nieuw leven ingeblazen. Een aantal partijen ondersteunt het project, waaronder Zeeuwland, de Albert Heijn en camping de Julianahoeve.

Vragen of suggesties? Of wilt u zich aanmelden als vrijwilliger? Neem dan contact op met coördinator Hans Selter: 06-19350425

Pilot #4: Toekomst Mobiliteitsknooppunt Schouwen-West

Vernieuwing en verandering van het traditionele natransport

Het Mobiliteitsknooppunt Schouwen-West, waaronder het Transferium in Renesse, is toe aan een nieuwe fase. Het traditionele natransport met grote bussen vraagt om vernieuwing en verandering. Met meerdere partijen wordt, onder leiding van gemeente Schouwen-Duiveland, de komende twee jaar geëxperimenteerd. Tegelijkertijd wordt het gebruik, de tevredenheid en de wensen van de bezoekers onderzocht.

Vragen of suggesties? Mail Marcel.vanden.Berge@schouwen-duiveland.nl

concept en realisatie: buro111