Overslaan en naar de inhoud gaan

Weer erop uit!

Wilt u op bezoek bij uw familie, boodschappen doen of graag nog een keertje dat ene plekje bezoeken op Schouwen-Duiveland? Maar bent u niet meer in staat om zelf met de auto te rijden? Met de (elektrische) buurtauto reist u met behulp van een vrijwillige chauffeur comfortabel en veilig naar uw bestemming. Een auto wanneer het u uitkomt! 

Buurtauto

Gebruik maken van de buurtauto?

Op dit moment wordt er vanuit drie locaties gereden met de buurtauto: Burgh-Haamstede, Bruinisse en Zonnemaire. Inwoners van Schouwen-Duiveland kunnen gebruik maken van de buurtauto's op de volgende dagen:

  • Burgh-Haamstede: dinsdag, woensdag en vrijdagochtend
  • Zonnemaire: maandag en donderdag
  • Bruinisse: op aanvraag en beschikbaarheid

Voor het gebruik van de buurtauto wordt er gewerkt met een strippenkaart. Deze kunt u tijdens uw eerste gebruik voor €5 aanschaffen bij de chauffeur. De kosten bedragen €0,50 per strip, en zijn aantal een enkele reis en per persoon.

De buurtauto wordt niet ingezet voor medische aangelegenheden, zoals de huisarts of het ziekenhuis.  

Karin Boot

Reserveren?

Het reserveren van de buurtauto is heel eenvoudig. Op maandag t/m donderdag kunt u contact opnemen met Karin, via:

Samen kijkt Karin met u naar de mogelijkheden en beschikbaarheid van de chauffeur. 

OnzeAuto

Activiteiten met de buurtauto

Naast het particulier vervoer door een vrijwillige chauffeur worden er ook leuke uitjes georganiseerd met de buurtauto! Zo zijn er al een aantal keer een eilandtour georganiseerd, waar u voor een kleine bijdrage kan genieten van alle mooie plekken op Schouwen-Duiveland en een kop koffie/thee met gebak. 

Bent u benieuwd naar de uitjes? Neem contact op met Karin via bovenstaande contactgegevens. 

Zeeuws Compliment

Zeeuws Compliment

In 2020 heeft Hans Selter, oud-vrijwilligerscoordinator van de elektrische deeltaxi bij de Duinen van Haamstede, het Zeeuws Compliment van gedeputeeerde Harry van der Maas in ontvangst mogen nemen op de nieuwjaarsreceptie van Provincie Zeeland. 

” Zeeland moet het hebben van slimme mobiliteit, aldus Van der Maas. ,,Jullie hebben bewezen dat het kan.”

Deeltaxi

Wilt u zich aanmelden als vrijwilliger of bent u benieuwd wat er van u wordt verwacht?

Met de inzet van een planner en enthousiaste chauffeurs worden inwoners van Schouwen-Duiveland ondersteund vanuit Burgh-Haamstede, Zonnemaire en Bruinisse bij het doen van een boodschap, het bezoeken van familie of vrienden of zo maar een uitje. Ter versterking van het team en door uitbreiding zijn we op zoek naar enthousiaste: Chauffeurs, op vrijwillige basis, die het leuk vinden om te rijden en sociaal bezig te zijn.

Lijkt het u leuk om vanuit huis vrijwilligerswerk te kunnen doen en mensen te kunnen helpen? Neem contact op met Karin Boot via 06- 20219421 of via buurtautodeduinen@gmail.com