Overslaan en naar de inhoud gaan

Met meerdere partijen wordt, onder leiding van gemeente Schouwen-Duiveland, twee jaar lang geëxperimenteerd met nieuwe, kleinschalige en duurzame vormen van mobiliteit. Zo worden tijdens het zomerseizoen de twee elektrische schoolbussen uit Zonnemaire ingezet als pendeldienst, is er een elektrisch laadplein voor 24 auto's gerealiseerd en wordt er een pilot gehouden met deelfietsen van SD By Bike.

Tegelijkertijd wordt het gebruik, de tevredenheid en de wensen van de bezoekers onderzocht.

Transferium Renesse, inzet Schoolbus Zonnemaire 4

Inzet elektrische schoolbussen

Zo werd in de zomer van 2020 geëxperimenteerd met de inzet van de elektrische schoolbussen uit Zonnemaire. In de schoolvakanties staan deze vaak stil. Door ze op het Transferium in te zetten als pendeldienst, konden vele toeristen van en naar het strand worden vervoerd. 

Fietspilot SD By Bike

Pilot deelfietsen SD By Bike

Samen met fietsverhuurders FietsaanZee en Beachweb Sports in Renesse wordt er een pilot gehouden in het gebruik van zogenaamde deelfietsen. Er wordt onderzocht hoe je nog makkelijker een fiets kunt gebruiken voor verplaatsingen op Schouwen-Duiveland. Niet alleen leuk, duurzaam en vitaal, maar ook makkelijk digitaal te vinden en te reserveren met de GoAbout app. 

Dit zijn onze partners

Agrisnellaad.nl
Gemeente Schouwen-Duiveland
Stichting Schoolbus Zonnemaire
Beachweb Sports
Fiets Aan Zee
Schouwen Duiveland Energie Neutraal
Renesse aan zee
Duurzame Mobiliteit Zeeland
Van Oeveren
SD By Bike

Neem contact op met ons

Wil je meer weten over het Mobiliteitsknooppunt Schouwen-West? Of heb je goede ideeën voor de toekomst? Neem contact op met Huig Bode van gemeente Schouwen-Duiveland. 

huig.bode@schouwen-duiveland.nl   Of bel: 0622437668