In 2019 zijn twee elektrische deelauto’s geplaatst in Bruinisse, gesponsord door het Windfonds Krammer. In de zomer van 2021 is daarvoor een andere bestemming bedacht. Niet twee, maar nog één deelauto in Bruinisse en de andere naar Zonnemaire. Onder het project SD Verbindt en na het succesverhaal in Burgh-Haamstede, worden de deelauto’s binnenkort ingezet als buurtauto waarmee ouderen vervoerd kunnen worden. 

Onder begeleiding van een vrijwillige chauffeur worden ouderen in de omgeving van Burgh-Haamstede al jaren vervoerd naar de supermarkt, vrienden en familie, of naar dat ene mooie plekje op Schouwen-Duiveland. Het is een groot succes, mede door de grote groep vrijwilligers. De buurtauto kent vele wekelijkse gebruikers en is meer dan gewoon een taxi. Jo van Elswijk (89) is een fervent gebruiker. “Ik gebruik de regiotaxi als ik van het eiland af moet, maar die wacht niet tijdens het boodschappen doen. En dat vind ik juist zo fijn. Dan kan ik zelf kijken wat ik ga eten. Anders is het toch maar afwachten wat iemand voor je meeneemt”. De buurtauto is alleen bedoeld voor ritjes op Schouwen-Duiveland. In Burgh-Haamstede hebben ze op dit moment zes vrijwilligers, die op dinsdag, donderdag en vrijdagmorgen worden ingezet als chauffeur. Helaas zijn door Corona op dit moment de activiteiten rondom de buurtauto stop gezet, maar zodra de maatregelen het toelaten zal er weer worden gereden en wordt ook een start gemaakt met de buurtauto in Bruinisse en Zonnemaire. Dit wordt gedaan door verschillende partners, zoals SD Op Weg, Allévo, SMWO, Zeeuwland, de dorpshuizen in de kernen en de vrijwilligers van de buurtauto in Burgh-Haamstede.
Wilt u graag meer informatie over de mogelijkheden van de buurtauto of wilt u  als vrijwilliger bijdragen aan dit initiatief?

Neem een kijkje op de website www.sdopweg.nl of neem contact op met Karin Boot, planner van de buurtauto in Burgh-Haamstede, via 06-20219421 of via buurtautodeduinen@gmail.com.