Overslaan en naar de inhoud gaan
Ov

Reizen door Zeeland verbetert

Reizen door Zeeland is het platform waaronder gemeenten en Provincie Zeeland samenwerken aan een nieuw publiek vervoerssysteem. Als aanvulling op de bus, trein en ferry introduceert Reizen door Zeeland flexibel vervoer. De Zeeuwse dorpen en steden worden zo beter bereikbaar. Ook ’s avonds en in het weekend.

De komende tijd test Reizen door Zeeland het nieuwe publiek vervoerssysteem. In 2024 zijn er bijvoorbeeld startprojecten in Schouwen-Duiveland en Noord-Beveland. Zo doet Reizen door Zeeland alvast ervaring op met onderdelen van het systeem en lossen ze eventuele problemen op. Tegelijkertijd blijven de bestaande buslijnen tot 2026 rijden. Zo blijft de bereikbaarheid, ook tijdens de overgangsperiode, gegarandeerd. 

Bron: Reizen door Zeeland

Zo reis je straks

In het publiek vervoersysteem kies je straks jouw ideale reis. Je maakt een keuze uit een slimme mix van vervoersmiddelen om op jouw bestemming te komen. Dit kan een combinatie zijn van de bus, trein of ferry, en flexibel vervoer, zoals deelvervoer, buurtbussen en flextaxi’s. Er is altijd een hub in de buurt, waar je één van de vaste of flexibele vervoersmiddelen kan nemen. Je plant, boekt en betaalt jouw hele reis via een mobiliteitsapp. Of je belt hiervoor met de mobiliteitscentrale. Meer weten? Kijk dan bij Reizen door Zeeland.

Bron: Reizen door Zeeland

Stockfoto mensen in bus

Buurtbus Schouwen-Duiveland

Tegelijkertijd blijven de bestaande buslijnen tot 2026 dus rijden. Zo blijft de bereikbaarheid, ook tijdens de overgangsperiode, gegarandeerd. Ook de Buurtbus Schouwen-Duiveland blijft trouw aan zijn rondes op het eiland. 

Buurtbusvereniging Schouwen-Duiveland verzorgt al vanaf eind 2014 op Schouwen-Duiveland het openbaar vervoer met twee buurtbussen, op de trajecten waar de zogenaamde ‘groot bus’ niet meer komt. De vereniging bestaat uit vrijwilligers, die belangeloos de buurtbussen besturen. Dat doen ze op de officiële lijnen 591 ben 592 van Connexxion.

Het traject waar de lijnen 591 en 592 rijden zijn:

  1. Zierikzee busstation via Schuddebeurs, Noordgouwe, Zonnemaire, Dreischordorp, Dreischor landbouwmuseum Goemanszorg, Nieuwerkerk Steenzwaenshof naar Nieuwerkerk busstation.  Vandaar uit naar: Ouwerkerk, Zierikzee Sas, Zierikzee centrum de Wieken naar Zierikzee busstation.
  2. Zierikzee busstation via Zierikzee centrum de Wieken, Zierikzee Sas, Ouwerkerk, Nieuwerkerk busstation. Vandaar uit naar: Nieuwerkerk Steenzwaenshof, Dreischor landbouwmuseum Goemanszorg, Dreischor dorp, Zonnemaire, Noordgouwe, Schuddebeurs naar Zierikzee busstation.

Meer weten? Kijk dan op Buurtbus Schouwen-Duiveland.