Slimme Mobiliteit

Provincie Zeeland over de richtingennotitie Slimme Mobiliteit

Het huidige vervoerssysteem past steeds minder bij deze tijd. De behoeften van inwoners en toeristen vragen om andere, nieuwe en slimme oplossingen. De opgave Slimme mobiliteit heeft hierover met ruim vijftig partijen digitaal gesproken. Doel is tot een gezamenlijke Zeeuwse strategie te komen waarbij ingezet wordt op meer vraagafhankelijk, flexibele en schone mobiliteit.
Lees meer over Provincie Zeeland over de richtingennotitie Slimme Mobiliteit
Harry van der Maas

Gedeputeerde Harry van der Maas over SD Op Weg

“Mobiliteit is een basisbehoefte van ieder mens, maar dat is wel een uitdaging in een dunbevolkt gebied als Schouwen-Duiveland. En dat gaat niet alleen over mobiliteit, maar ook over leefbaarheid. Hoe dat moet, moeten wij niet bedenken van achter ons bureau, maar het liefst met zoveel mogelijk mensen, organisaties en verenigingen in de regio".
Lees meer over Gedeputeerde Harry van der Maas over SD Op Weg

Het succes van de elektrische schoolbus

In 2018 gebeurde wat al een tijdje in de lucht hing: basisschool De Zonnewijzer in Zonnemaire sluit haar deuren. Al een tijdje liep het aantal leerlingen drastisch terug, de sluiting was onoverkoombaar.
Lees meer over Het succes van de elektrische schoolbus
gebruiker in de deelauto

Michael Prins over de deelauto's in Bruinisse

Michael Prins was de allereerste gebruiker van de elektrische deelauto’s in Bruinisse. Twee dagen nadat de auto’s waren neergezet heeft Michael zijn eerste rit al gemaakt. Hij heeft inmiddels een abonnement afgesloten en maakt wekelijks gebruik van de nieuwe elektrische auto’s.
Lees meer over Michael Prins over de deelauto's in Bruinisse

Wethouder Ankie Smit

“Mensen moeten vanuit de kleine kernen bij voorzieningen kunnen komen, en dat is een grote uitdaging voor een gebied als Schouwen-Duiveland. Als gemeente vinden we het heel belangrijk dat we leren hoe we samen met inwoners stappen kunnen zetten op de belangrijke onderwerpen mobiliteit en energiegebruik”.
Lees meer over Wethouder Ankie Smit