Overslaan en naar de inhoud gaan
OnzeAuto

Wat is de Buurtauto?

De Buurtauto in Schouwen-Duiveland maakt het mogelijk om uitstapjes te maken naar plekken zoals familiebezoeken, de supermarkt en de kapper, indien u zelf niet meer in staat bent om zelf te rijden. Met de Buurtauto reist u, samen met een vrijwillige chauffeur comfortabel en veilig naar uw bestemming. De Buurtauto is duurzaam, laagdrempelig en gemakkelijk te reserveren via mail en telefoon.

Karin Boot

Wilt u gebruik maken van de Buurtauto?

Op dit moment wordt er alleen vanuit Burgh-Haamstede met de Buurtauto gereden. U kunt op elke doordeweekse dag van deze Buurtauto gebruik maken.

Het reserveren van deze Buurtauto is heel eenvoudig. Op maandag t/m donderdag kunt u tussen 10.00 en 12.00 uur telefonisch contact opnemen met planner Karin Boot via: 06-20219421 of via: buurtauto@sdopweg.nl Met Karin samen kijkt u naar de mogelijkheden en beschikbaarheid van de Buurtauto.

Voor het gebruik van de Buurtauto werken wij met strippenkaarten. Deze kunt u tijdens uw eerste rit voor €7,50 of voor €15 aanschaffen bij de chauffeur. De kosten bedragen €0,75 per strip. Hoeveel strippen u betaalt is afhankelijk van de duur van de rit.

Uitjes over Schouwen-Duiveland met de Buurtauto

Wist u dat de Buurtauto op de 3de vrijdag van de maand een uitje over het eiland organiseert? (m.u.v juli en augustus) 

De volgende uitjes staan op het programma:

  • Bezoek aan de lammetjes bij de Mekkerstee in Ouddorp
  • Heerlijk shoppen bij Life & Garden in Renesse
  • Een rondrit op de Kop van Schouwen, door de dorpen en langs het water
  • Een rondje Dijkwater, natuur snuiven in de omgeving van Dreischor
  • Een rondje Achterland, een uitstapje naar alles wat er groeit en bloeit op het land, omgeving Bruinisse 
  • Bezoek aan de kringloop van Nieuwerkerk 
  • Shoppen in de Hema in Zierikzee
  • Ritje over het eiland samen met SMWO 

Tijdens elk uitje is er onderweg natuurlijk tijd voor een kopje koffie met iets lekkers!

Tijd Op de 3de vrijdag van de maand van 13.00 tot ongeveer 16.30 uur

Kosten De kosten voor een uitje bedragen €7.50 

Reserveren Op maandag t/m donderdag kunt u tussen 10.00 en 12.00 uur telefonisch contact opnemen met planner Karin Boot via: 06-20219421 of via: buurtauto@sdopweg.nl 

Wilt u chauffeur worden bij de Buurtauto?

Buurtauto Schouwen-Duiveland zoekt enthousiaste vrijwilligers die er plezier in hebben om op stap te gaan met de inwoners van Schouwen-Duiveland. Om nog meer inwoners te kunnen helpen zijn er meer chauffeurs nodig. Bent u in het bezit van een rijbewijs, heeft u doordeweeks tijd en vindt u het leuk om te rijden en sociaal bezig te zijn? Word dan vrijwilliger bij de Buurtauto!

Wij bieden u:

  • Een enthousiaste kring
  • Reiskostenvergoeding

Meer weten en aanmelden? Op maandag t/m donderdag kunt u tussen 10.00 en 12.00 uur contact opnemen met onze planner Karin Boot via 06-20219421 of via buurtauto@sdopweg.nl