Overslaan en naar de inhoud gaan
Zierikzee

“Wij hebben vrijwel nooit een auto gehad en altijd gebruik gemaakt van deelplatforms om een auto te huren. Hiervoor woonden we bij Rotterdam waar deelauto’s een heel normaal verschijnsel zijn en er ook een ruim aanbod is. Toen we in Zierikzee kwamen wonen, viel het aanbod van deelauto’s erg tegen. We waren daarom heel blij met de elektrische deelauto van SD Op Weg.”

Van bezit naar gebruik

“We zijn niet gewend aan de vaste kosten van een auto, dus voor ons maakt het geen verschil. Maar het is absoluut zuiniger om gebruik te maken van een deelauto dan een auto die voor de deur staat weg te roesten. Ik kan het iedereen aanraden. Voor ons is het kostenplaatje nooit een afweging geweest voor wel/niet een auto. Eerder de zorg voor het milieu en de afkeer van veel spullen die je moet onderhouden. Dat het dan ook nog financieel aantrekkelijker is, is mooi meegenomen.”

Duurzaam op weg

“Duurzaam rijden vinden we belangrijk, ja. Of eigenlijk: liever zo min mogelijk rijden. Ik droom nog steeds van een dag waarop er geen auto’s in het straatbeeld aanwezig zijn. Het zou de wereld zoveel mooier maken. Kinderen kunnen dan veiliger spelen; er kunnen meer bomen geplaatst worden en je kan de vogels horen fluiten.”

Handige app en flexibel gebruik

“De app is erg toegankelijk en gebruiksvriendelijk. Ik was al bekend met reserveringsapps van andere deelplatforms. Iedere app heeft zo zijn eigen handigheidjes. Maar de reserveringsapp kan geen drempel zijn voor het gebruik van de deelauto. Het fijne is dat de deelauto maar een paar 100 meter van ons huis staat. Je kan hem op elk moment van de dag reserveren en ophalen. Al is het middenin de nacht…”

“De auto is luxe, met verrassend veel ruimte. De 1e keer dat we erin reden was een sensatie voor de kinderen.”

Support

“Omdat wij de eerste gebruiker waren van de deelauto, waren er wat kinderziektes. We hadden echter gelijk contact met een GoodMoovs-medewerker en het probleem werd opgelost. Die kinderziektes waren de tweede keer dat we gebruik maakten van de auto, geen issue meer.”

 

“Ik zou het iedereen aan kunnen raden. Het is een heel goed alternatief voor de 2e auto. En als je lef hebt, kan het zelfs je 1e auto vervangen!”