Overslaan en naar de inhoud gaan

Een nieuw initiatief

In dat zelfde jaar kwamen ouders van leerlingen bij elkaar en werd Stichting Schoolbus Zonnemaire opgericht. Het plan was om een bus te laten rijden tussen Zonnemaire en Zierikzee. “We waren bang dat sociale contacten minder gingen worden”, vertelt Joost Loomans (oud-voorzitter stichting). Uit een enquête bleek dat er voldoende belangstelling was voor gezamenlijk vervoer. Uit praktisch oogpunt, maar ook om milieu- en sociale redenen. “De kinderen van het dorp zien elkaar dan tenminste nog in de schoolbus.”

Ritjes met de bus

Naast zijn rol als initiatiefnemer en voorzitter van de stichting, rijdt Joost met veel plezier op een vaste dag met de bus. “Kinderen vragen: mama, mag ik asjeblieft mee met de schoolbus?” In totaal is er een groep van ca. 16 chauffeurs, veelal bestaande uit ouders van schoolgaande kinderen, die volgens een rooster ritten maken.

Meer dan alleen een schoolbus

Inmiddels rijden er twee elektrische schoolbussen op het eiland. De inkomsten van de schoolbus komen nu uit ritprijzen, sponsoring en subsidies. Om de inzet van de bussen te kunnen waarborgen, zijn inmiddels ook andere doelgroepen aangehaakt.

De bus wordt vanaf nu ook ingezet door en voor de lokale sportvereniging, als ouderenvervoer en voor kinderfeestjes.

Speciaal voor toeristen en dagjesmensen, rijden de bussen in de zomerperiode in Renesse als shuttle van het Transferium naar het strand.