Overslaan en naar de inhoud gaan

Met meerdere partijen wordt, onder leiding van gemeente Schouwen-Duiveland, onderzocht hoe het mobiliteitsaanbod nog efficiënter en duurzamer kan worden georganiseerd. Zo wordt er elektrisch natransport aangeboden, is er een laadplein voor 24 auto's gerealiseerd en wordt er geëxperimenteerd met deelfietsen van SD By Bike. Tegelijkertijd wordt het gebruik, de tevredenheid en de wensen van de bezoekers onderzocht. Het streven nu is dat de mobiliteitshub in Renesse de eerste volledig zelfvoorzienende hub van Nederland wordt. 

SD By Bike

Pilot deelfietsen SD By Bike

Samen met fietsverhuurders FietsaanZee en Beachweb Sports in Renesse wordt er een pilot gehouden in het gebruik van zogenaamde deelfietsen. Er wordt onderzocht hoe je nog makkelijker een fiets kunt gebruiken voor verplaatsingen op Schouwen-Duiveland. Niet alleen leuk, duurzaam en vitaal, maar ook makkelijk digitaal te vinden en te reserveren met de GoAbout app. 

Transferium Renesse, inzet Schoolbus Zonnemaire 3

Inzet elektrische schoolbussen

Zo werd in de zomer van 2020 geëxperimenteerd met de inzet van de elektrische schoolbussen uit Zonnemaire. In de schoolvakanties staan deze vaak stil. Door ze op het Transferium in te zetten als pendeldienst, konden vele toeristen van en naar het strand worden vervoerd. 

Gemeente Schouwen-Duiveland
SD By Bike
Stichting Schoolbus Zonnemaire
Duurzame Mobiliteit Zeeland
Agrisnellaad.nl
Renesse aan zee
Van Oeveren
Beachweb Sports
Fiets Aan Zee

Neem contact op met ons

Wil je meer weten over het Mobiliteitsknooppunt Schouwen-West? Of heb je goede ideeën voor de toekomst? Neem contact op met Huig Bode van gemeente Schouwen-Duiveland. 

Huig.bode@schouwen-duiveland.nl   Of bel: 0622437668