Overslaan en naar de inhoud gaan

Vijf deelauto’s in Renesse, Brouwershaven, Zierikzee en Bruinisse

Het deelauto-project is mede ontstaan dankzij woningcorporatie Zeeuwland. Zij stelt buiten kantoortijden drie elektrische bedrijfsauto’s beschikbaar voor inwoners in Renesse, Brouwershaven en Zierikzee. De corporatie is van mening dat zij hiermee een bijdrage levert aan het vergroten van mobiliteit en daarmee de leefbaarheid op het eiland.  

Dankzij een bijdrage van Windfonds Krammer zijn er daarnaast twee deelauto’s in Bruinisse gerealiseerd die 24/7 beschikbaar zijn. De deelauto’s zijn gerealiseerd met hulp van Stichting Duurzame Mobiliteit Zeeland en Fioole e-auto’s. De laadinfra op de locaties is gefaciliteerd door CZAV via AgriSnellaad.

Inschrijven via deelplatform GoodMoovs

Vanaf nu schrijven inwoners zich in bij het deelplatform GoodMoovs. Via dit platform reserveert en opent men de auto’s. Deelnemen kan via de prepaid methode of het afnemen van een abonnement. 

De betrokken partijen streven ernaar om nog meer deelauto’s op Schouwen-Duiveland te realiseren. Dit kan zodra er voldoende animo vanuit een wijk, dorp of stad is. Inwoners kunnen via een formulier een abonnement bestellen. Bij voldoende particuliere of zakelijke abonnementen in de buurt plaatst het platform er een nieuwe deelauto. Via deze manier realiseren inwoners samen met hun buurtbewoners een deelauto in de wijk.

sd op weg

Kosten

Wil je meer weten over de deelauto, het gebruik en bijbehorende kosten?