Met het sluiten van de basisschool in Zonnemaire ontstond een vervoersprobleem, dat door een aantal betrokken ouders is opgepakt. Met de aanschaf van 2 schoolbussen pakt men het vervoer van de scholieren nu zelf op.

Door middel van een speciale reserveringsapp kunnen ouders de ritten voor hun kinderen boeken. De kosten zijn bewust laag gehouden, zodat ieder gezin hiervan gebruik kan maken. De vrijwillige chauffeurs van de Schoolbus zijn in eerste instantie ouders van de schoolgaande kinderen. Daarnaast kan een beroep worden gedaan op een grote groep vrijwilligers uit het dorp Zonnemaire.

Om de transitie naar elektrisch vervoer mogelijk te maken heeft Stichting Schoolbus de toezegging gekregen van het Oranje Fonds voor een bijdrage van € 20.000. De 100% elektrische bussen zijn vanaf het schooljaar 2019-2020 een feit.

Meer dan een schoolbus

Naast het vervoer van kinderen, wordt de bus ook gebruikt voor uitstapjes van senioren, sportclubs die in het weekend naar wedstrijden moeten en voor toeristen op het Transferium in Renesse voor vervoer van en naar het strand.

Heeft u vragen?

Wil je meer weten over de Schoolbus Zonnemaire? Kijk op http://www.schoolbuszonnemaire.nl/  

info@schoolbuszonnemaire.nl   Of bel: 0111 - 852804