Overslaan en naar de inhoud gaan

In juni 2021 werd er door de Zuidhoek en de Start Foundation een handtekening gezet onder het gewonnen geldbedrag van de Werkinnovatieprijs, die zich richt op om op een innovatieve wijze nieuw werk te organiseren dat inspeelt op een maatschappelijk probleem. Verschillende partijen hebben de handen ineen geslagen om onder de term SD Verbindt, samen te werken en te komen tot een duurzame sociale mobiliteitsnetwerkeconomie op Schouwen-Duiveland.  

Door het creëren van banen in de parallelle arbeidsmarkt geeft het de initiatieven de kans om juist net over de eerste lastige drempels heen te komen of om een bepaalde massa te kunnen creëren.  Het project is onderverdeeld in twee sporen. Het eerste spoor richt zich op het aanbieden van een groen- en klusvoorziening voor huurders van Zeeuwland op Schouwen-Duiveland. Het tweede spoor richt zich op het aanbieden van mobiliteit voor ouderen door middel van een buurtauto die dit zelfstandig niet meer kunnen regelen. Lees hieronder meer over de twee sporen. 

klusbus 2

Spoor 1: Leefbaarheidsdiensten

Spoor 1 van SD Verbindt richt zich op het aanbieden van een groen- en klusvoorziening leefbaarheidsdiensten op Schouwen-Duiveland. De Zuidhoek biedt hier, in samenwerking met Zeeuwland, klussendiensten en tuinonderhoud aan voor huurders van Zeeuwland. Er zijn al mooie stappen gemaakt in het creëren van banen in de parallelle arbeidsmarkt door het aannemen van een voorman en twee medewerkers voor de klussendienst. Daarnaast is er een start gemaakt met wijkonderhoud in de wijk Noorderpolder, Zierikzee. 

Buurtauto

Spoor 2: Doelgroepenvervoer

In de kernen Burgh-Haamstede, Zonnemaire en Bruinisse wordt door middel van de elektrische deelauto's van SD Op Weg, vervoer aangeboden aan ouderen die dit zelfstandig niet meer kunnen regelen. Dit is een aanvulling op het mooie initiatief van de buurtauto bij de Duinen van Haamstede. Samen bundelen we de krachten om te komen tot een eiland breed vervoersnetwerk voor ouderen. Zo kunnen ouderen vervoert worden van en naar de dorpshuizen of zorginstellingen, de supermarkt, het strand of familie en kennissen. Daarnaast wordt er in samenwerking met SMWO, Allévo en de Dorpshuizen, gewerkt aan het organiseren van meer ontmoetingen voor ouderen. 

Wilt u meer weten over de buurtauto? Klik op onderstaande button!

Buurtauto Schouwen-Duiveland

Wilt u meehelpen?

Chauffeurs buurtauto Duinen

Voor het project SD Verbindt zijn wel altijd op zoek naar enthousiaste vrijwilligers die de rol van chauffeur op zich willen nemen. Ben je geïnteresseerd of wil je graag meer informatie? Neem dan contact met ons op!

info@sdopweg.nl  

SD Verbindt is een krachtenbundeling van

Zeeuwland
Gemeente Schouwen-Duiveland
Zuidhoek
SMWO
Allevo
Startfoundation

Neem contact met ons op!

Help mee!

Wil je meer weten over SD Verbindt? Of heeft u goede ideeën voor de toekomst? Neem dan contact met ons op.

info@sdopweg.nl